Toepassingen voor gegevensbeheer in de cloud plus transactiegegevensbeheer | Data room providers

De hierboven beschreven cloudkarakteristieken hebben duidelijke consequenties aan de keuze van die datamanagementapplicaties volgens de cloud gaan. In deze sectie beschrijven wij de geschiktheid van de verplaatsen betreffende de twee grootste box virtual data room bestanddelen van de gegevensbeheermarkt naar de cloud: transactiegegevensbeheer plus analytisch gegevensbeheer. Met “transactiegegevensbeheer” verwijzen wij naar de brood-en-boter met de database-industrie, databases dat back-banking, reservering van luchtvaartmaatschappijen, online e-commerce en toepassingen voor toeleveringsketenbeheer. Deze toepassingen zijn meestal afhankelijk betreffende de ACID-garanties die databases bieden en zijn doorgaans vrij schrijfintensief. Het implementeren van beslist transactiedatabasesysteem aan behulp van een shared-nothing-architectuur is niet-triviaal, omdat het verzamelen van gegevens over verscheidene locaties is gepartitioneerd plus transacties betreffende het algemeen niet inslikken worden begrensd tot toegang tot gegevens van één enkele website. Dit resulteert in complexe gedistribueerde vergrendelings- en commitprotocollen en in gegevens deze via u netwerk word verzonden, hoeveel leidt zelfs een verhoogde latentie plus potentiële knelpunten in de netwerkbandbreedte. Het is moeilijk om ACID-garanties te handhaven in de licht met gegevensreplicatie over grote geografische afstanden. De CAP-stelling laat zien datgene een shared-data-systeem slechts maximaal twee met de drie eigenschappen moet kiezen: consistentie, beschikbaarheid plus tolerantie voor partities. Als gegevens betreffende een groot gebied worden gerepliceerd, laat dit in wezen enkel consistentie plus beschikbaarheid voordat een systeem om eruit te selecteren. Het ‘C’ (consistentie) gedeelte van ACID wordt natuurlijk typisch geteisterd om een redelijke systeembeschikbaarheid op erbij leveren.

intralinks dealspace

Vanwege een idee te brengen van de inherente problemen bij het bouwen van beslist gerepliceerde gegevensbank via dezelfde wide area network, ben het interessant om het ontwerpbenaderingen betreffende enkele recente systemen erbij noteren. Amazon’s SimpleDB plus Yahoo’s PNUTS implementeren beide gedeelde-niets-databases aangaande een wide-area netwerk, toch overwinnen het problemen van gedistribueerde replicatie door de ACID-garanties met het systeem te versoepelen. In de bijzonder verzwakken ze het consistentiemodel sedert verschillende veroorzaken van uiteindelijke / tijdlijnconsistentie in erbij voeren, opdat alle replica’s geen overeenstemming hoeven te bereiken over de huidige waarde met een opgeslagen waarde (het vermijden van gedistribueerde commitprotocollen). Evenzo zijn het onderzoek van Brantner et. al. vonden datgene ze consistentie- en isolatiegaranties moesten versoepelen in de database die ze op de S3-opslaglaag van Amazon hadden gebouwd. Google’s Bigtable implementeert een gerepliceerde shared-nothing gegevensbank, maar biedt geen volledige relationele API en verzwakt de ‘A’ (atomicity) garantie van ACID. In het bijzonder zijn het dezelfde eenvoudige lees / schrijf-winkel; transacties voordat algemene doeleinden zijn niet geïmplementeerd (de enige atomaire acties zijn read-modify-write-sequences met gegevens deze onder dezelfde enkele rijsleutel zijn opgeslagen). SimpleDB en Microsoft SQL Server Data Services werken op dezelfde manier. Het H-Store-project is gericht op de bouwen van wide-area shared-nothing-transactiedatabases die antwoorden aan strikte ACID-garanties door zorgvuldig databaseontwerp te bedienen om u aantal transacties te minimaliseren dat toegang heeft zelfs gegevens met meerdere partities; het project blijft echter in de visiefase en de haalbaarheid van de werkwijze van een echte dataset en querywerklast moet nog worden aangetoond. Er zijn enorme risico’s bij het opslaan van transactiegegevens van een niet-vertrouwde host. Transactionele databases bevatten doorgaans de volledige set operationele gegevens die nodig is om bedrijfskritieke bedrijfsprocessen te ondersteunen. Die gegevens bevatten details met de laagste gedetailleerdheid plus bevatten vaak gevoelige informatie, zoals klantgegevens of creditcardnummers. Elke toename van potentiële beveiligingsinbreuken alsof schendingen betreffende de privacy is veelal onaanvaardbaar. Wij concluderen zeker dat toepassingen voor transactiegegevensbeheer niet goed geschikt zijn voor cloudimplementatie. Desondanks bestaan er dezelfde aantal bureaus die u een transactiedatabase zullen verkopen die kan worden uitgevoerd in de cloud van Amazon: EnterpriseDB’s Postgres Plus Advanced Server plus Oracle. Daarginds zijn maar nog genkel gepubliceerde case-study’s van bezoekers die bij succes beslist bedrijfskritische transactiedatabase implementeren bij behulp van deze cloudproducten en, althans in het geval van Oracle, lijkt de cloudversie merendeels bedoeld erbij zijn aan databaseback-up.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *